Капуста, тушкована з копченими сосисками та пивом.

Використання пива для приготування м’ясних страв та десертів притаманне чеській кухні. Щоб страва вийшла смачною, додайте до свіжої капусти квашену. Копчені або в’ялені ковбаски можна замінити запеченим м’ясом.

Інгредієнти: 600 г білокачанної  капусти, 400 г квашеної  капусти, 300 г копчених  ковбасок, 300 мл темного  пива, 4 картоплини, 2 зубчики  часника, 1 цибулина

1 ч. л. кмину, 2 ст. л. соняшникової олії (для смажіння), до смаку сіль та перець

 

Приготування: Розберіть невеличку капустину на чверті та посічіть тонкими смужками. Нарізану капусту викладіть у велику миску та добре помніть руками. Почистіть цибулину і поріжте напівкільцями, 2 зубчики часнику дрібно порубайте. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та обсмажте цибулю із часником до м’якості цибулі. Картоплю наріжте крупними шматочками. Аби картопля рівномірно приготувалася, намагайтеся робити шматочки приблизно однакового розміру. Додайте картоплю на пательню до цибулі та обсмажуйте протягом 5 хвилин. Копчені ковбаски (або запечене м’ясо) наріжте шматочками приблизно по 3-4 см, додайте до картоплі. Потім додайте посічену капусту та 1 ч. л. кмину. Тушкуйте все разом ще 10 хвилин. Влийте на пательню 300 мл темного пива. Воно надасть страві красивого кольору та приємного аромату. Тушкуйте страву, поки пиво майже повністю не випарується. Додайте квашену капусту, трохи посоліть та поперчіть до смаку, але майте на увазі, що у страві вже є солоні ковбаски та капуста. Добре перемішайте та протушкуйте все разом ще кілька хвилин.