Фахівці розповіли, чому не можна вживати кавун з насінням

Спеціалісти попередили, що небажання очищати кавун від насіння перед його вживанням може бути небезпечним для здоров’я. Серед наслідків може бути як розлад травлення, так і отруєння організму аміаком з усіма наслідками, що витікають з цього.

«У насінні кавуна міститься амінокислота цитрулін, яка розпадається у організмі людини з вивільненням аміаку. Для здорових людей у цьому немає нічого страшного, але за наявності деяких захворювань сечовидільної системи і за умови розвитку цитрулінемії здоров’ю може бути завдано істотної шкоди», — говорять експерти.

Вони також пояснили, що проковтнуті випадковим чином кілька насінин — не є причиною для паніки. Також нутриціологи порадили особливо уважно ставитися до наявності кісточок у м’якоті ягоди, що вживається дітьми до трьох років і вагітними жінками.