Цілюща  мати-й-мачуха

Одна з перших весняних квіток допомагає покращити пам’ять та позбутись кашлю

Мати-й-мачуху в народі нави­вають ще підбілом. Чимало людей заготовляє для домаш­ньої аптечки цвіт цієї рослини.

Здавна наші пред­ки знали про цілющу силу ма­ти-й-мачухи. Одна з основних лікувальних властивостей ці­єї рослини — вона є чудовим від­харкувальним засобом. Нею ліку­ють кашель, заварюючи її стебла або квітки.

Настоєм квіток також радять ополіскувати голову, щоб покра­щити стан волосся. Мати-й-мачуху вживають і для поліпшення пам’я­ті. Зробити настоянку дуже легко. У півлітрову баночку щедро напихає­мо квіток підбілу. Опісля — залива­ємо їх горілкою, закриваємо криш­кою і настоюємо в темному місці 12-14 днів.

Тоді потрібно процідити насто­янку. Вживати тричі на день перед їдою по чайній ложці — близько мі­сяця. Такі природні ліки є ефектив­ною профілактикою склерозів та добре зміцнюють судини.

Також підбіл помічний при ну­доті, печії, переїданні.

При кашлі можна заварити чай.  Потрібно взяти 0,5 г сухих квіток на чашку окропу. Напій потрібно вжити за три прийоми, кожен раз трохи підігріваючи.

Не менш популярний відвар з мати-й-мачухи. Для нього необхідно взяти 0,75 г висушеної подрібненої сировини і склянку води. Готувати можна двома способами: прокип’ятити на невеликому вогні 5 хвилин або проварити на водяній бані 15 хвилин. Налити ще води до обсягу склянки. Як правило, приймають по 1 ложці за 30 хвилин до їди, але в перші дні хвороби можна приймати і 6 разів на день.

Утім, перед прийомом треба проконсультуватися з лікарем.

 

 

 

 

 

 

Одна з перших весняних квіток допомагає покращити пам’ять та позбутись кашлю

Мати-й-мачуху в народі нави­вають ще підбілом. Чимало людей заготовляє для домаш­ньої аптечки цвіт цієї рослини.

Здавна наші пред­ки знали про цілющу силу ма­ти-й-мачухи. Одна з основних лікувальних властивостей ці­єї рослини — вона є чудовим від­харкувальним засобом. Нею ліку­ють кашель, заварюючи її стебла або квітки.

Настоєм квіток також радять ополіскувати голову, щоб покра­щити стан волосся. Мати-й-мачуху вживають і для поліпшення пам’я­ті. Зробити настоянку дуже легко. У півлітрову баночку щедро напихає­мо квіток підбілу. Опісля — залива­ємо їх горілкою, закриваємо криш­кою і настоюємо в темному місці 12-14 днів.

Тоді потрібно процідити насто­янку. Вживати тричі на день перед їдою по чайній ложці — близько мі­сяця. Такі природні ліки є ефектив­ною профілактикою склерозів та добре зміцнюють судини.

Також підбіл помічний при ну­доті, печії, переїданні.

При кашлі можна заварити чай.  Потрібно взяти 0,5 г сухих квіток на чашку окропу. Напій потрібно вжити за три прийоми, кожен раз трохи підігріваючи.

Не менш популярний відвар з мати-й-мачухи. Для нього необхідно взяти 0,75 г висушеної подрібненої сировини і склянку води. Готувати можна двома способами: прокип’ятити на невеликому вогні 5 хвилин або проварити на водяній бані 15 хвилин. Налити ще води до обсягу склянки. Як правило, приймають по 1 ложці за 30 хвилин до їди, але в перші дні хвороби можна приймати і 6 разів на день.

Утім, перед прийомом треба проконсультуватися з лікарем.