Тонкощі варіння овочу підказали нам досвідчені кулінари. Вони розповіли, як приготувати картоплю смачною
При варінні картоплі в каструлі дотримуємося певних правил:
-
Вибирайте картоплю одного сорту. Краще якщо бульби картоплі будуть однакові за розміром.
-
Попередньо вимийте картоплю і очистить губкою шкірку.
-
Залийте в каструлю з широким дном до половини холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Щоб шкірка на картоплі не потріскалася, засипте в воду сіль (1 ст. л. на 1 л води).
-
Викладіть в каструлю з киплячою водою картоплю так, щоб вода покривала овочі повністю. Закрийте кришкою і доведіть до кипіння.
-
Після закипання води зменшіть вогонь, щоб картопля варилася повільно. Процес варіння триває 20-30 хвилин.
Готовність картоплі в мундирі перевірте зубочисткою. Якщо овочі ще не м’які, продовжіть варіння на 5 хвилин до повної готовності, потім злийте воду і викладіть картоплю на тарілку. Страву подають гарячою з маслом, салатом або оселедцем.