Жінці потрібно вживати чорнослив.

Особливо, якщо їй за сорок.

Всі люди піддаються змінам в організмі, на кожній стадії розвитку. Відбувається це і з перебудовою жіночого організму після 40 років. Їм властиві також перепади настрою, причому в різкій формі. Щоб уникнути таких сильних змін в організмі необхідно додати в свій раціон чорнослив.  А справа ось у чому:

  • Склад у чорносливу такий, що допомагає заспокоїтися, згладжує емоційні стрибки, допомагає боротися з апатією, нудьгою, безсонням і дратівливістю.
  • У чорносливі багато калію, який допомагає підтримувати здоров’я стінок серця і судин. Щоб покрити 65 % норми споживання калію організмом на добу потрібно з’їдати 100 г чорносливу.
  • До складу чорносливу також входить кальцій. Через зниження кальцію в період клімаксу і менопаузи у жінок може розвинутися остеопороз. У слідстві чого чорнослив ідеально підходить для поліпшення цього показника.
  • Якщо періодично вживати чорнослив, то можна відрегулювати роботу кишківника, якщо вона порушена. Цей продукт нормалізує вагу, допомагає знизити рівень рідини в організмі, запобігає набряклості, активізує діяльність нирок.
  • Пектин і каротин, що знаходиться в складі чорносливу покращує зір. Його варто вживати при захворюваннях нирок, при атеросклерозі і ревматизмі.
  • І найголовніше для жінки — це збереження молодості. Завдяки вмісту в плодах антиоксиданту, кремнію і біотину можна поліпшити стан шкіри. Вона стане гладкою, чистою, зникне в’ялість, лущення, а волосся стане шовковистим.
  • Якщо з’їдати п’ять плодів чорносливу, то можна вберегтися від раку. Але все ж є у цього продукту і протипоказання, чорнослив не можна їсти людям, що страждають на цукровий діабет, сечокам’яну хворобу  і ожиріння.