На сторінках популярного видання “Американський журнал клінічного харчування” експерти опублікували результати проведених досліджень, які показали, як за допомогою фруктів і ягід можна нормалізувати свій артеріальний тиск, пише https://www.gospoda.com.ua
Вченими було проведене дослідження впливу на тиск сполуки — флаванолу, що міститься у складі більшості відомих ягід.
Підсумки дослідження показали те, що у людей, які регулярно вживали достатню кількість ягід, рівень артеріального тиску зміг знизитися на 3 пункти порівняно з учасниками досліду, які вживали вкрай низьку кількість продуктів, що містять флаванол.
“Проведене нами дослідження допомогло підтвердити взаємозв’язок між рівнем споживаних флаванолів і більш низькими показниками тиску у людей”, — повідомив професор, дієтолог Гюнтер Кунле.
Дослідники нагадують, що для того, щоб підтримувати свій тиск у межах норми, слід також звернути свою увагу також на достатнє споживання таких фруктів як яблука, а також банани.