Цибуля-порей може рости довше за ріпчасту на два-три місяці. Її листя залишається соковитим і м’ясистим аж до морозів, і навіть до листопада рослина не закінчує вегетацію. Збирають порей у міру потреби для їжі і заготівлі протягом жовтня. Якщо у порею обрізати корінці, а білу нижню частину (ніжку) помити, то довго він зберігатися не буде. Таку цибулю треба використовувати протягом одного-двох тижнів. Краще після миття її обсушити, розклавши на папері в один шар, до повного висихання першої зовнішньої луски. Тоді вона не буде гнити й убереже наступні шари від псування. Далі можна тримати стебло в холоді, загорнувши в чистий папір. Листя пожовтіє, але біла ніжка збережеться.
Порей можна тривалий час зберігати свіжим. Для цього потрібно обтрусити ґрунт з викопаних рослин, підсушити їх, обрізати коріння на 1 см, а листя на третину довжини. Присипана вологим піском (листя має бути відкритим) цибуля зберігається в підвалі до семи місяців при температурі 0-+1 градус і вологості повітря 80-90%. Якщо буде тривала і тепла осінь, то порей з грудкою землі для дорощування можна прикопати в теплиці до грудня.
Перед приходом стійких морозів потрібно перенести ПОрей у підвал і тримати в дерев’яних ящиках, зверху присипавши до листя ґрунтом. Так цибуля не жовтіє, а продовжує повільно рости і залишається свіжою до весни.