Як приготувати котлети з буряка — смачно, корисно і просто.

Навесні самим ходовим овочем на ринку і в супермаркетах є буряк. З ним можна готувати салати, в тому числі і теплі, але з цього овоча виходять дуже навіть смачні котлети. Буряк найкраще запікати, але можна і відварити. В процесі натирання сік слід віджати.

Інгредієнти:

  • буряк — 600 грамів;
  • твердий сир — 100 грамів;
  • яйце — 1 шт;
  • манка — 70 грамів;
  • часник — один зубчик;
  • зелень — за смаком.

Приготування:

Для початку запікаємо буряк у фользі при ста вісімдесяти градусах. Після готовності очищаємо і натираємо на крупній тертці. Тремо сир, дрібно ріжемо зелень і часник, все це додаємо в буряк. Вбиваємо яйце, перемішуємо і додаємо манну крупу. Формуємо невеликі котлети, далі викладаємо їх на застелене деко. Запікайте котлети близько п’ятнадцяти хвилин при ста вісімдесяти градусах. В процесі переверніть котлети на іншу сторону.