В’ялені помідори за італійським рецептом: більше не будете купувати їх в магазині .

В’ялені помідори — улюблені ласощі багатьох. Їх можна використовувати як самостійну закуску або додавати до м’яса, риби, паст, в салати або бутерброди, і навіть у хліб.

Приготувати в’ялені помідори можна самостійно за дуже простим рецептом, і ви більше не будете купувати їх в магазині.

Інгредієнти:

  • Помідори — 700 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Оливкова олія — 100 мл
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави

Спосіб приготування:

Для приготування в’ялених помідорів вибирайте сорт»сливка». Помийте помідори та розріжте навпіл.

Розігрійте духовку до 150 градусів. Візьміть деко і застеліть його пергаментним папером.

Викладайте половинки помідорів зрізом вгору. Трохи підсоліть, щоб вони краще засушилися.

Сушіть помідори в духовці  3 години. Потім вимикайте духовку і витягуйте деко. Залиште  помідори ще на ніч або на цілу добу — досихати. Накрийте тканиною, але так, щоб був доступ повітря.

Візьміть підготовлені банки, покладіть в них помідори. Зубчики часнику розріжте пластинками та додайте в кожну баночку.

Додайте улюблені спеції на смак — розмарин або прованські трави. Покладіть лавровий лист. Нагрійте оливкову олію, але не доводьте її до кипіння. Залийте гарячою олією помідори в банці.

Помідори повинні настоятися мінімум добу, а після цього відправляйте їх в холодильник. Там вони можуть зберігатися кілька тижнів.

Потім цією  оливковою олією можна заправляти салати.

До речі, замість оливкової олії можна використовувати  звичайну, соняшникову. Якщо ви відлили трохи олії з банки — долийте свіжу, щоб все помідори були покриті. Інакше з’явиться цвіль.