Торт на сковороді зі згущеним молоком

Швидкий тортик до чаю можна приготувати прямо на сковороді. Якщо про згущене молоко подбати заздалегідь, решта інгредієнтів точно знайдеться в холодильнику. Така смакота не набридне вже тому, що з кремом можна експериментувати. Ми пропонуємо варіант із заварним кремом.

Інгредієнти: згущене молоко — 380 грамів, яйця — 6 шт., борошно — 160 грамів та 2 столові ложки (для заварного крему), розпушувач — 10 грамів, вершкове масло — 150 грамів, молоко — 0,5 л, цукор — 200 грамів, ванілін (або какао, або ложка рому чи будь-який інший ароматизатор), оздоблення торту — на ваш смак і розсуд.

Приготування: Виливаємо в глибоку ємність згущене молоко, додаємо 2 яйця і збиваємо до однорідності. В отриману суміш вводимо 160 грамів борошно з розпушувачем і знову збиваємо до стану без грудочок. На виході маємо в міру рідке тісто.

Випікаємо коржі на добре розігрітій сухій сковороді. Наливати тісто починаємо на  середину, розподіляючи до боків. Після появи на коржі бульбашок ненадовго накриваємо кришкою.

Після появи золотистої скоринки перевертаємо корж і випікаємо з іншого боку до отримання такого ж результату. Кількість коржів може бути різною, залежно від діаметра сковороди.

burinnia

Для приготування крему у ємність розбиваємо 2 яйця, додаєм цукор і змішуємо (не збиваємо) з допомогою блендера. Додаємо ароматизатор, борошно і знову змішуємо. Додаємо холодне молоко і змішуємо. Переливаємо масу у сотейник, або каструльку і ставимо на невеликий вогонь. Постійно помішуючи крем, доводимо його до закипання, додаємо масло і проварюємо, поки він не набуде бажаної нам густини (до 3 хвилин). Виключаємо вогонь. Якщо у кремі є грудочки, можна знову розмішати його блендером.

Коли крем охолоне, перемажте ним коржі. Змастіть бокові поверхні торту.

Останній штрих —оздоба. Тут доречно все: від кокосової або шоколадної стружки до мигдальних пелюсток, цукатів і свіжих фруктів.