Тібетський чай додасть сил ослабленим і хворим .

Тибетський час має дуже прості, але чудові, що взаємно доповнюють один одного, інгредієнти: чай, молоко, цукор. Для приготування беремо 0,5 ч. л. заварки чорного, а краще зеленого, чаю, що має протира­ковий ефект, заварюємо 150—200 мл окропу, до­дати 1 ч. л. цукру. Коли чай трішки настоїться, змішати з 150—200 мл гарячого молока. За бажання можна додати спеції: куркуму, кардамон, корицю, імбир тертий, чорний перець, мускатний горіх — те, що любите.

Виходить дуже хороший, енергетичний напій. На відміну від кави, де кофеїн діє лише годину а потім його рівень в організмі різко падає, після ви­питого чаю він тримається 5—6 годин, підтриму­ючи організм у тонусі, підвищує працездатність, але не переобтяжує серце. Цукор дає глюкозу — поживу для мозку, а молоко — це білки, жири, які підживлюють організм. Молоко також нейтралізує негативні алкалоїди, що є в чаї.

Цей чай і його збадьорлива дія нерідко стає тим засобом, що часто потрібен людям, особливо ослабленим хворобою, аби, комплек­сно піджививши організм.