Солодкий віденський омлет

Австрійці полюбляють поснідати солодким омлетом. Його називають або імператорським, або Кайзершмарном. Кайзер – імператор, а «шмарн» – мішанина. На вигляд він схожий на невдалі млинці, тобто не має вивіреної форми. Тому, власне, і мішанина. А імператорський він через легенду. Мовляв, один з австрійських імператорів хотів млинців, вони кухареві не вдалися, але можновладець, все ж, скуштував страву і схвалив її.

Інгредієнти: куряче яйце – 4 шт., молоко – 250 мл, пшеничне борошно – 150 г, сіль – дрібка, цукор – 1 ст. л., ром – 3 ст. л., родзинки – 3 ст. л., кориця, вершкове масло, цукрова пудра, мигдальні пластівці, кунжут – на ваш смак та розсуд.

Приготування: Родзинки вимочити в ромі (можна у вині) 30-45 хвилин. Яйця розділити на жовтки і білки. Білки збити, жовтки змішати з молоком, борошном, сіллю, цукром і білками.

Розтопити масло на сковороді й налити частину маси. Млинець має бути не товстим. Посипати родзинками, підсмажити, розділити на 2-4 частини і перевернути. Коли млинець підрум’янитися, зняти з вогню.

Посипати цукровою пудрою, додати корицю, кунжут або пластівці мигдалю.

Подавати з яблучним пюре або сливовим варенням.