Сало в пакеті.

Сало — давня традиційна страва українців. Варіантів його приготування і подачі — безліч. Спробуйте зварити сало у пакеті

Інгредієнти: сало – 1 кг, приправа для сала 1 пакет, приправа для шашлику, цукор 1. ч. ложка, сіль 3-4 ч. ложки, мелений перець за смаком, часник — 1 головка.

Приготування: Наріжте сало на крупні бруски. У тарілці приготуйте суміш зі спецій. Висипте приправу для сала, додайте трохи приправи для шашлику, цукор, сіль. Обваляйте шматки сала з усіх боків в спеціях і перекладіть в поліетиленовий пакет. Туди ж відправте залишки спецій і мелений перець. Додайте дрібно рубаний часник, перемішайте між шматками сала.

Міцно зав’яжіть пакет, щоб запобігти виходу жиру і потрапляння води. Можна одягнути зверху додатковий пакет. Покладіть його в воду. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння з накритою кришкою. Варіть протягом 1 години 20 хвилин на середньому вогні. Вимкніть вогонь і залиште до повного охолодження води.

Приготоване сало перекладіть в контейнер. Помістіть в холодильник. Залишки жиру з приправами і часником перекладіть в окремий контейнер і використовуйте у приготуванні інших страв.

burinnia