Рисово-гречані тефтелі

Ці соковиті і апетитні колобки без м’яса настільки смачні, що навіть не віриться, що вони приготовані з найпростіших і доступних продуктів. Просто змішайте рис з гречкою, щоб приготувати цю смачну вечерю для всієї родини!

Інгредієнти: рис — 1 склянка, крупа гречана — 2 склянки, морква — 1 шт., цибуля ріпчаста — 1-2 шт., крохмаль — 3 ст. л., сіль і чорний перець за смаком, томатна паста — 3 ст. л., олія рослинна, вода, зелень на ваш смак.

Приготування: Рис і гречку окремо відварити до готовності, можна навіть трохи розварити. Поки варяться крупи, на рослинній олії спасерувати крупно потерту моркву з дрібно порізаною цибулею. Половину засмажки відібрати, до решти додати томатну пасту, трохи води, сіль, спеції та протушкувати соус на середньому вогні близько 5-7 хвилин.

Гречку перебити блендером, додати спеції, сіль, засмажку (ту частину, що без томату), нарізану зелень і крохмаль. Додати до суміші рис, все перемішати до однорідності.

На дно форми для запікання налити трохи соусу. З приготованої маси сформувати колобки. Залити соусом і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на пів години.

burinnia

Апетитні запечені тефтелі під ароматним томатним соусом готові.