Осіння редиска велика, смачна і соковита

Редиска — один із перших  весняних овочів. Улітку редис­ку зазвичай не сіють, тому що вона не користується попитом. Але з середини серпня і до почат­ку вересня, коли світловий день стає коротшим, овоч знову можна сіяти для осіннього спожи­вання. Осіння редис­ка рідко зацвітає, вона смачніша за весняну, солодка і соковита. Вибирайте для посіву скоростиглі сорти, які дозріва­ють за 25-30 днів. Сійте рідше, тоді коренеплоди виростають більші. Для дружного проростання і появи сходів посіви потрібно добре полити і вкрити плівкою. Поливають редиску вечорами кожні 2-3 дні, а в посуху щодня — вранці і ввечері. Перші 10 днів після посіву землю при зрошен­ні треба промочувати на глибину близько 8 см, з початком формування коренеплоду — не менш ніж на 15 см.

У кінці літа хрестоцвіті блішки шкодять менше, проте з ними все одно доводиться боротися. Користуватися хімічними препаратами не можна, адже редиска — скоро­стигла культура. Тому, рослини обпилюють попелом.

Блішки  завдадуть менше шкоди, якщо редиску обсадити рядка­ми шпинату. У вересні коренеплоди збирають. Часто вони досягають у діаметрі 10 см, тому добре зберіга­ються до січня і навіть довше. Збері­гати їх краще в холодному погребі в ящиках, пересипавши піском.