Оселедцевий торт на вафельних коржах.

Закусочний оселедцевий торт — справжня знахідка для господині. Ця страва не лише смачна і соковита, але і красива на зрізі. Кожен шматочок торта буквально тане в роті — настільки він ніжний. За бажання оселедець можна замінити будь-якою іншою рибою, печінковим паштетом або м’ясним фаршем.

Інгредієнти: 6 вафельних коржів (120 г), 1 оселедець, 300 г печериць, 2 цибулини, 350 г моркви, 100 г твердого сиру, 2 ст. ложки соняшникової олії, майонез — за бажанням.

Приготування: Подрібніть в блендері 1 цибулину і філе оселедця без кісточок. Другу цибулину наріжте на невеликі кубики і обсмажте на соняшниковій олії. Додайте гриби і готуйте протягом 7-8 хвилин, потім подрібніть грибну масу в блендері.

Відваріть моркву і натріть на дрібній тертці. Змастіть перший корж оселедцевою масою. Накрийте зверху другим коржем і змастіть грибною начинкою. Третій корж необхідно змастити морквяною масою, четвертий — оселедцевою. П’ятий корж змастіть грибною начинкою, а шостий (останній) — морквяною. За бажанням кожен корж можна також змастити невеликою кількістю майонезу.

Дайте страві постояти мінімум 3 години, в ідеалі — ніч аби коржі просотались. Посипте готовий закусочний торт тертим сиром. Прикрасьте поверхню на свій розсуд. Подавайте на стіл порізаним на порційні шматочки. Смачного!