При зберіганні картоплі в неопалюваному приміщенні (наприклад, у гаражі) іноді виникає небезпека підмерзання овочів. Стан бульб залежить від температури повітря.
Відомо, що при температурі від +2 до + 5 градусів картопля зберігає смакові якості, при більш високій передчасно проростає, починає в’янути.
При нетривалому похолоданні до-1градуса крохмаль розщеплюється, у бульб з часом з’являється солодкий присмак. Щоб відновити смак такої картоплі, досить 7-10 днів потримати її в затемненому ящику на кухні.
Вже при температурі -1,7 градуса і нижче картопля підмерзає і набуває яскраво вираженого солодкого смаку. Якщо ж бульби перебували на морозі тривалий час, то після розморожування вони швидко починають гнити. Тому розморожують їх тільки в міру необхідності. Морожена картопля, незважаючи на незвичайний смак, цілком їстівна. Якщо в господарстві тримають тварин (свиней, корів, кролів), бульби можна згодувати їм.
Щоб картопля не замерзла, в неопалюваних гаражах і на закритих балконах встановлюють спеціальні ящики з прошарком із пінопласту, а зверху вкривають теплими речами. Але зазвичай такі заходи допомагають, якщо температура зовні не опускається нижче -5 градусів.