Чому в погребі гниють овочі та фрукти?

  1. Перед закладкою на зберігання плоди не були добре підготовлені, просушені.
  2. Серед овочів і фруктів було спочатку багато зіпсованих. Так вийшло, тому що вони не були ретельно оглянуті.
  3. Укладання на зберігання здійснювалося неправильно — плоди розташовані близько один до одного, несумісні культури знаходяться поруч.
  4. Льох не був вичищений, оброблений протигрибковим препаратом, просушений, а це обов’язкові умови підготовки приміщення.
  5. Стелажі, ящики та полиці не були оброблені після попереднього використання, що призвело до розвитку гнильних процесів.
  6. Погано працює вентиляція, повітря застоюється. На стінах, стелі видніється наліт цвілі, запах в приміщенні затхлий.
  7. Волога стоїть в погребі через погану гідроізоляцію. Якщо на підлозі утворюються калюжі або зовсім стоїть вода, то вологість завжди буде високою.

Добре, якщо проблема була помічена відразу, підгнивати почали тільки деякі плоди. Тоді це ще можна виправити, не чекаючи весни. Якщо ж зіпсувалася велика частина врожаю, то залишки краще відразу переробити, бо вони все одно згниють.