Чарівна каша, що може зробити вас довгожителем

Ця чудова страва рекомендується цілителями. Вона багата на складні вуглеводи, які повільно засвоюються й дають тривалу енергію для м’язів та мозку.

Каша містить суміш харчових волокон (розчинних і нерозчи­нних), які живлять корисну мі­крофлору кишківника, що захи­щає організм, нервову систему від токсинів, мікро­бів, канцерогенів.

Вона наповнена біофлавоноїдами (кольоровими пігментами ягід та інших фруктів), основна роль яких — зміцнення капілярів, протизапальна дія, про­філактика хвороби Альцгеймера, депресій, безсоння тощо.

Склад каші: розмочені вівсяні пластівці, те­рте яблуко, ягоди, банан, авокадо, кориця. Усе беруть приблизно в однакових пропорціях, змі­шують — каша готова до вживання.

Овес — джерело складних вуглеводів, клітко­вини, природний сорбент (поглинає токсини, «поганий холестерин»), містить вітаміни групи В (вкрай потрібні для енергії).

Яблуко багате на пектин (розчинні воло­кна), на урсулову кислоту, що має протизапальні  властивості, сприяє утилізації жирів (допомагає

худнути), стимулює пам’ять, чинить антидіабетичну, противірусну, антиканцерогенну дію.

Авокадо — джерело олеїнової кислоти з протиза­пальною дією; глутатіону — потужного антиоксида­нта. Якщо авокадо немає, можна потерти морквинку, додати 1 ч. л. замоченого лляного насіння чи шроту, або 1 ч. л. оливкової олії.

Ягоди та кориця містять проантоціанідини, які захищають від ушкодження ДНК, зменшують фотостаріння шкіри (основна причина утворення змо­рщок), захищають міокард (серцевий м’яз), поліпшу­ють пам’ять.

Дотримуючись правильного харчування, фізактивності, можна значно подовжити тривалість життя, а за хорошої генетики прожити й 100 років.