Абрикосовий джем на зиму – за лічені хвилини

У холодну пору року буде дуже приємно дістати баночку абрикосового джему до сніданку. А щоб влітку в спеку вам не довелося довго стояти на кухні, пропонуємо рецепт швидкого абрикосового джему на агар-агарі. Готується такий смаколик за лічені хвилини. І найголовніше — фрукти піддаються термічній обробці всього 1 раз, що дозволяє максимально зберегти смак, колір і корисні властивості свіжих абрикосів. Для цього рецепта можна використовувати навіть перестиглі плоди.

Для джему знадобляться наступні інгредієнти: 2 кг абрикосів без кісточок (2,3 кг з кісточками); 1 кг цукру; 50 мл лимонного соку; 20 г агар-агару;  50 мл води.

Приготування. Замочіть агар-агар у воді і залиште для набухання. Видаліть кісточки абрикосів.

Перекладіть абрикоси в каструлю, додайте цукор і лимонний сік.

Подрібніть абрикоси за допомогою погружного блендера до стану пюре. У ємність з добре набряклим агар-агаром додайте трохи пюре і добре перемішайте. На середньому вогні доведіть абрикосове пюре до закипання. Після цього зменшіть ступінь нагріву і на найменшому вогні варіть пюре ще 5 хвилин.

Через 5 хвилин додайте в каструлю суміш агар-агару і невеликої кількості пюре і добре перемішайте масу. Доведіть суміш до кипіння і прокип’ятіть 3-4 хвилини. Під час варіння маса почне густіти. Готовий джем розлийте по банках.

Джем виходить кисло-солодким, не нудотним. Він ідеально поєднується з сирниками, запіканками, млинцями. Джем має приємну щільну консистенцію.