5 помилок у підгортанні картоплі.

Роблять  процедуру марною  або  шкідливою для врожаю.

Підгортання є обов’язковим моментом догляду за картоплею, завдяки  цій процедурі  можна помітно підвищити врожайність.

Однак проводити її потрібно правильно, інакше шкоди буде помітно більше ніж користі. Яких же прикрих помилок  варто уникнути?

Порушення термінів. Якщо ви не встигли своєчасно провести підгортання, то не варто братися за процедуру у невідповідний час. Особливо небезпечно «чіпати» картоплю в той момент, коли з’явилися квіти.

Форма. Якщо гребені сформувати занадто мініатюрними, то користі від підгортання не буде. Намагайтеся віддавати перевагу об’ємним гребеням, які можуть похвалитися належною шириною.

burinnia

Пісок. Не всі знають, що підгортання  за наявності піщаного грунту справа  марна або навіть шкідлива. Тому не варто витрачати на цей процес свій час .

Якість землі. Якщо у грунту не зовсім якісна текстура, то підгортати картоплю теж не варто. Як правило, у такому випадку,  важливі підготовчі процедури слід проводити ще до посадки. Якщо ґрунт важкий, то обов’язково треба наситити його киснем.

Погодні умови. Найбільша помилка — це проводити підгортання в літню спеку. Дочекайтеся похмурої прохолодної погоди, якщо хочете, щоб процедура принесла користь.