4 сорти хліба довгожителів.

Скоротіть споживання вуглеводів, якщо хочете схуднути, відмовтеся від макаронів і скажіть «ні» хлібу — ці та багато інших тверджень характеризують вуглеводи з небезпечної сторони. Однак наука констатує: даний макроелемент, що заряджає організм енергією, має пряме відношення до довголіття. Зокрема, вчені з’ясували, що вуглеводи активно вживаються населенням так званих «блакитних зон» — регіонів, де люди відрізняються схильністю до довголіття (Сардинія, Окінава, Ікарія, Нікоя, Лома Лінда). Також було встановлено, що людьми довгожителями часто вживаються чотири певних види хліба.

Кукурудзяний хліб. Кукурудзяне борошно або сушена кукурудза, з яких він готується, — це одне з кращих джерел клітковини, білка, вітаміну А.

Цільнозерновий хліб з жита і ячменю. Він багатий на амінокислоти, такі як триптофан, а також клітковину, рослинні білки і антиоксиданти, які покращують здоров’я серця і сприяють довголіттю.

Хліб на заквасці. Вода, борошно, сіль, закваска — усе, що необхідно мати для приготування такого хліба. Завдяки процесу ферментації продукт стає багатим джерелом пребіотиків, які покращують імунітет і здоров’я кишківника.

Лаваш. Він має невисоку калорійність, забезпечує організм білком і клітковиною, а також великою кількістю нутрієнтів (калій, магній, фосфор, кальцій, залізо), вітамінами Е, РР, В5, тіаміном, рибофлавіном, токоферолом