Смакота з болгарського перцю готується за півгодини!

Відмінною закускою стане маринований солодкий перець. Що найцікавіше, для маринування перцю за цим рецептом перчинки навіть не доведеться очищати від насіння і різати. Закуска виходить дуже смачною, три літрових банки перцю ви приготуєте усього  за 25 хвилин.

Інгредієнти на 3 літрові банки: перець — 2 кг; петрушка; часник — 6-8 зубчиків; насіння гірчиці — 3-5 ч. л; перець духмяний — 15 шт.

Для маринаду знадобиться: вода — 1 л; оцет 9% — 250 мл; цукор — 200 гр; сіль — 2 ст. л. без гірки; олія рослинна — 5 столових ложок.

Приготування. Для цього рецепта вибирайте невеликі перці. Проткніть перчинки виделкою в декількох місцях, щоб надалі маринад потрапляв всередину.

Для приготування маринаду змішайте всі інгредієнти в сотейнику і поставте на вогонь. Після того, як маринад закипить покладіть в нього перці в один шар. Варимо перчини 2 хвилини, перекидаємо на другий бік і варимо ще дві хвилини.

Для цієї кількості перцю знадобиться 3 простерилізовані  банки об’ємом 1 літр. У кожну банку помістіть по 5-6 горошин перцю, по одній чайній ложці насіння гірчиці, по кілька гілочок петрушки і по зубчику довільно нарізаного часнику.

Наповніть банки перцем. Добре притискайте перець, щоб в банки помістилося більше перчинок.  Наповнивши банку до середини, додайте ще трохи часнику і петрушки. Після цього повністю наповніть банки перцем, розкладіть залишки часнику, трохи гірчиці і залийте перець киплячим маринадом, закрутіть кришками. Додаткова стерилізація не потрібна.

Зберігати можна при кімнатній температурі.