Понюхайте яблуко, а ще перець і томати .

Дивлячись на зморщені або в’ялі яблу­ка, які продаються на ринку взимку, багато хто замислюється над питанням: як визначити їх якість і свіжість? Звичайно, плоди зі зморшкуватою шкіркою свіжими ніяк не назвеш. Це очевидно. У якісного і свіжого яблука шкірка на дотик рівна, пружна, а сам плід ароматний. Досвідчені садівники рекомендують виби­рати яблука саме за запахом, інформує www.gospoda.com.ua

Але це прави­ло діє, якщо ви купуєте фрук­ти на ринку у приватника. У магазині дуже часто реалі­зуються плоди, що пройшли кілька стадій хімічних обробок консервантами, що подовжують термін зберігання.

Такі яблука можуть вигляда­ти як вчора рвані, навіть якщо привезені з Австралії.

Аромат важливий і при покупці болгарсько­го перцю, томатів, зелені, плодів абрико­са і персика.