Пиріжки «Вокзальні».

 

М’які всередині, хрусткі зовні — такі пиріжки колись можна було купити на ринку, на вокзалі, навіть у школах їх продавали. Якщо ви хочете згадати той самий смак м’якого і повітряного тіста всередині, але хрусткого зовні, зі смачною картопляною начинкою, беріть на озброєння цей рецепт.

 

Інгредієнти: розсіл — 200 мл, відвар картоплі — 200 мл, сіль — 1 ч. л., цукор — 1 ч. л., дріжджі сухі — 7 гр., рослинна олія — 4 ст. л., борошно — 800 гр., картопля — 4-5 шт., спеції за смаком (сіль, перець, паприка), смажена цибуля — 1 шт.

Приготування: Відваріть картоплю до готовності. Розсіл з-під огірків або помідорів змішайте з відваром картоплі. Сюди ж додайте сіль, цукор, рослинну олію і сухі дріжджі. Просійте борошно, замісіть м’яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин.

burinnia

Картоплю розімніть в пюре, додайте улюблені спеції, сіль, смажену цибулю.

Тісто розділіть на шматочки, скачайте з них кульки. Зліпіть пиріжки з начинкою, як зазвичай. Злегка приплюсніть кожен пиріжок долонею і смажте в олії з обох боків до золотавого кольору.

Подавайте пиріжки хоч гарячими, хоч остиглими — смачно буде в будь-якому випадку!