Кому не можна їсти багато кавуна

У літню спеку іноді не хочеться нічого їсти крім прохолодного кавуна, який дозволяє відчути себе краще і насичує на довгі години. Але небезпека кавуна полягає в тому, що в його складі присутній великий обсяг фруктози. При надходженні цієї речовини в організм в надмірному обсязі з’являється високий ризик розладу травлення.

На жаль, це не єдиний недолік кавуна. Група фахівців вирішила вивчити вплив різних ягід і фруктів на організм людини. Вчені просили добровольців вживати апельсини, ананаси, виноград, банани і, звичайно, кавун. Зрештою експерименту виявилося, що саме після споживання кавуна у значної кількості учасників починала боліти голова. Мігренню через цю ягоду страждало близько 30% добровольців. Чому так? 

Вчені пояснили, що певні продукти (у тому числі кавун)  впливають на запалення менінгіальних судин, їх розширення і метаболізм глюкози в головному мозку. Тому їх вживання варто обмежити, особливо при хронічних мігрені.

Проте, подібні результати досліджень зовсім не означають, що людина повинна відмовитися від кавуна. Споживання ягоди в невеликій кількості здатне подарувати безліч переваг для здоров’я. Більш того за допомогою кавуна можна легко скинути кілька зайвих кілограмів. У ньому міститься багато води, завдяки чому людина може з’їсти велику порцію фрукту і втамувати голод, але калорій надійде в організм значно менше.