Хрумкі квашені огірки на зиму. Рецепт без стерилізації, не потрібен оцет та цукор.

Рекомендуємо приготувати хрумкі та помірно гострі квашені огірки, які чудово підійдуть для олів’є, розсольника або просто на закуску.

Інгредієнти (на банку 3 л): огірки, 3 столові ложки солі, шматочок гострого стручкового перцю, пучок кропу, 3-4 гілочки тархуну, 1 лист хрону, 3-4 зубчики часнику.

Приготування:

Огірки замочуємо на ніч у холодній воді, щоб вони наситилися вологою.

Три-чотири зубчики часнику розрізаємо навпіл, шматочок гострого перцю (за смаком) – кільцями. Кріп, тархун і листок хрону ріжемо і кладемо на дно чистої трилітрової банки.

burinnia

Відрізаємо хвостики огірків і щільно укладаємо в банку. Щоб вони були хрумкими, можна додатково покласти листя вишні, смородини, амаранту (щириці).

 

У літровій банці холодної кип’яченої води розчиняємо 3 столові ложки солі без гірки. Вливаємо в банку з огірками і доливаємо холодною водою по вінця. Закриваємо капроновою кришкою і ставимо в прохолодне місце бродити на 2-3 дні.

Відкриваємо банку, виливаємо рідину з-під огірків у каструлю і доводимо до кипіння, після чого переливаємо назад у огірки. Огірки вбирають воду, тому нестачу доливаємо гарячою кип’яченою водою із чайника.

Закочуємо банку кришкою, охолоджуємо та прибираємо на зберігання у темне прохолодне місце.