А ось унікальний рецепт салату «халявка». На 1 порцію йде 3 кілограми помідорів.
У чому унікальність «халявки»? Насамперед, звичайно, у простоті приготування. Крім того, це дуже смачно! А ще він прекрасно зберігається цілу зиму. Виходить одна страва цілий рік годує.
Продуктів йде мінімум і всі вони прості.
Складові: 3 кг помідорів; 1 кг моркви; 1 кг цибулі; 1 кг болгарського перцю; 300 г олії; 100 г солі; 300 гр цукру; 200 г оцту (9%).
Всі овочі миємо й чистимо. Подрібнюємо моркву (натерти на грубій тертці), перець на дрібні смужки, цибулю дуже дрібно. Можна нарізати вручну, а можна використати кухонний комбайн, кому як зручніше.
Тільки помідори обшпарити і почистити та нарізати скибочками. Можна помідори пропустити через м’ясорубку — теж добре виходить.
У каструлю — наливаємо олію, кидаємо сіль, цукор, оцет і овочі.
Після закипання варити ще 25 хвилин, не забуваючи помішувати «халявку», щоб не пригоріла. Розкладаємо по стерилізованих банках, підливаючи рідиною і закатуємо.
Ну ось і все готово! Чекаємо поки охолоне — десь добу. Зберігається як кожен звик.