Пампушки з картоплі та борошна. Готуються легко, з’їдаються швидко.

Справжня смакота з картоплі і борошна — це проста, але така смачна страва, яке напевно полюбиться всій родині. Складно і описати, наскільки це смачно! Спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт. (близько 300 гр.);
  • Йогурт або кефір — 200 мл;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Зелена цибуля — 1 пучок;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Сухі дріжджі -1 ч. л.;
  • Борошно — 400-450 гр.

Приготування:

Картоплю почистити і відварити до готовності. Перебити занурювальним блендером разом з кефіром (або йогуртом). Сюди ж додати цукор, сіль, дріжджі, дрібно порізану зелену цибулю і яйце.

Просіяти близько 400 гр. борошна. Можна додати ще, але не більше 50 гр. Не забивайте тісто борошном — воно повинно залишатися липкуватим і дуже м’яким. Накрийте рушником і залиште на 1 годину в теплі.

burinnia

Готове тісто, що піднялося, злегка припудріть борошном і розділіть на 20 частин, скачайте в кульки. Приплюсніть кожну кульку. Це можна зробити пальцями або качалкою.

Смажте у великій кількості олії з обох боків на середньому вогні до золотистої, хрусткої скоринки.

Готові пампушки можна подати зі сметаною або й просто так. Це дуже смачно!