Не знаєте куди подіти зелені помідори? Приготуйте неймовірну закуску на зиму

Обов’язково приготуйте такий салат-закуску на зиму, нічого кращого не придумаєте. Тим більше використаєте томати, які не встигли  дозріти. Рецепт простий, спробуйте..

Інгредієнти: зелені (бурі) помідори — 2 кг, цибуля — 4 шт., гострий перець — 2 шт., сіль — 1 ст. лож., насіння гірчиці — 2 ст. лож., насіння коріандру — 1 ч. лож.

Розсіл-маринад:вода — 1 літр, оцет 9% — 70 мл., цукор — 4-6 ст.лож., сіль — 1 ст. лож., чорний перець (горошком) — 10 шт.

Приготування. 1. У помідорів відриваємо хвостик і нарізаємо досить товстими кільцями. Цибулю нарізаємо півкільцями, як можна тонше. Перець нарізаємо кільцями. Все з’єднуємо і добре перемішуємо.

  1. Додаємо 2 столові ложки насіння гірчиці, чайну ложку коріандру і столову ложку солі. Все перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
  2. Розсіл готуємо на літр води. Беремо воду сюди додаємо столову ложку солі і 5 столових ложок цукру, 10 горошин чорного перцю. Відправляємо на плиту, даємо закипіти, щоб цукор і сіль  розчинилися.
  3. Розкладаємо помідори в підготовлені простерилізовані банки. У закипілий розсіл додаємо 70 мілілітрів оцту, перемішуємо і розливаємо по підготовлених банках.
  4. Закриваємо банки кришками і відправляємо в каструлю, дно попередньо застеливши рушником. Заливаємо гарячою водою до плічок і стерилізуємо 15 хвилин, після чого щільно закручуємо і відправляємо під ковдру.

З двох кілограмів помідорів виходить 6 півлітрових баночок.