Маринуємо огірки «чилі» з Євгеном Клопотенком .

Мариновані огірки з кетчупом чилі — рецепт, який вже давно полюбився українцям. А от Євген Клопотенко вдосконалив його, додавши туди особливий інгредієнт.

Інгредієнти на 5 літрових банок (2 кг огірків)

Для маринаду:

  • 7 склянок води
  • 2 ст. л. солі,
  • склянка цукру,
  • 6-8 ст. л. кетчупу чилі
  • 1 ст. л. імбиру (той самий особливий інгредієнт)
  • 1 склянка оцту
  • гвоздика
  • духмяний перець
  • чорний перець горошком

Також можна брати суцвіття кропу, листя вишні, хрону, смородини, лавровий лист і часник (це все за бажанням, можна обійтись лише маринадом).

Покрокова інструкція

  • Прокип’ятіть маринад (вода, сіль, цукор, кетчуп, імбир), вимкніть і додайте склянку оцту.
  • У стерилізовану банку (її треба 20 хвилин потримати у духовці при температурі 180 градусів) покладіть 400 г огірків, гвоздику, горошину духмяного перцю, декілька горошин чорного перцю.
  • Залийте маринадом і потримайте банки без кришки в окропі 10-15 хвилин. Потім закрутіть щільно банки.
  • Наші гострі огірочки готові!