Кукурудзу їмо всю зиму – смак, як у свіжої .

Простий рецепт консервованої кукурудзи

Якщо ви волієте їсти кукурудзу саме з качанами, тоді цей простий і легкий рецепт консервованої кукурудзи для вас. Все дуже легко, маринад звичайний, результат завжди ідеальний.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кукурудза, 10 шт;
  • сіль на кожну банку, 1.5 ст.л;
  • цукор на кожну банку по 1 ст.л;
  • кип’яток.

Процес консервації кукурудзи

  • Банки беремо об’ємом 3 літри, добре миємо і разом із кришками стерилізуємо.
  • Кукурудзяні качани очищаємо від листя, волокон і добре промиваємо. Відрізаємо хвостики.
  • Вкладаємо качани в банку поряд один з одним, щоб більше вмістилося.
  • Всипаємо в кожну банку сіль та цукор.
  • Вливаємо кип’яток і накриваємо банки кришками.
  • У каструлю кладемо рушник, ставимо банки та вливаємо гарячу воду.
  • Стерилізуємо банки з моменту закипання 30 хвилин.
  • Закручуємо або закачуємо кришками банки, залишаємо остигати і потім відправляємо на зберігання до підвалу. Так законсервована кукурудза може чудово зберігатися протягом двох років, вона чудово підходить для салатів, овочевого рагу і просто як перекус.

Закривати кукурудзу можна й у банки меншого обсягу. Просто тоді кожен качан ріжемо на дві частини для зручності вкладання в банки.