Готуємо підвали і погреби для зберігання овочів

Обробляти розчином формаліну або обкурювати сіркою можна тільки ті овочесховища, які знаходяться не в самому будинку. Дезінфекцію проводять за місяць до закладання продукції. Усі щілини, отвори і виходи замазують глиною, на підлозі встановлюють цеглу, на неї металевий лист і підпалюють сірчані шашки. Щоб метал не прогорів, насипають на нього пісок. У сховищах, де проводиться обкурювання, не повинно бути ніяких інших металевих предметів і конструкцій.

Через дві доби приміщення відкривають і ретельно провітрюють.

Підвали, що знаходяться безпосередньо під будинком, обприскують хлорним вапном (40 г на 1 л води), потім просушують. Можна їх також знезаразити, обкурюючи димом із сухого гіркого полину або пижма, але така обробка повинна тривати 24 години. 

За два тижні до закладання овочів у сховище стіни білять. Для цього на 10 л води беруть 1,5-2 кг свіжогашеного вапна і 150-200 г мідного купоросу, який попередньо розводять у невеликій кількості гарячої води. Для більш швидкого висихання стін та стелі до вапняного розчину можна додати кухонну сіль.