Чотири секрети вирощування соковитої редиски

Виростити  соковиту хрустку  редиску можна тільки при дотриманні основних вимог цієї куль­тури, які включають систематичний полив, проріджування, розпушування підживлення.

Полив. Редиска любить воду, тому воло­гість ґрунту повинна становити близько 75-80%. При нестачі вологи коренеплід виходить надто гірким або рослина викине   квітконіс, і врожаю не буде. У жарку погоду рекомен­дується зрошення двічі на день.

Проріджування. Як тільки з’являються перші сходи, проводять проріджування, залишаючи між рослинами 8-10 см для великоплідних сортів і 3-5 см для звичай­них. Видаляють слабкі сходи, намагаю­чись не пошкодити сусідні рослини.

Розпушування. Після кожного поливу обережно розпушують поверхню землі, щоб не зачепи­ти коре­непло­ди. Міжряддя мульчують листям, тирсою або сіном. Це полегшить догляд, позаяк мульча буде стримувати ріст бур’янів і сповільнювати випаровування вологи.

Підживлення. Якщо коренеплоди дріб­ні, а бадилля велике, рослині потрібні добрива, що містять фосфор і калій. Корисним є таке підживлення: на 10л теплої води — 100 г золи, 40 г суперфосфату і 20 г сірчанокислого калію. Поливають грядки цим розчином після зрошення. Якщо ж бадил­ля невелике і в’яле, значить, не вистачає азоту. Для вирішення цієї проблеми 1 ч. л. сечовини розчиняють у 10 л води і поли­вають рослини. Вже через деякий час після тако­го підживлення редиска почне активно нарощувати і вершки, і корінці.