Час перевірити насіннєвий матеріал.

Поки є час, необхідно перевірити запаси насіннєвого матеріалу, адже у багатьох дбайливих городників упаковане насіння лежить не один рік і, можливо, втратило схожість. Його якість бажано перевірити, тому що насіння різних культур має різний період життєздатності.

Найбільш нетривалий (до двох років) термін зберігання — у селери і пастернаку.  2-3 роки зберігається насіння кропу, петрушки, ріпчастої цибулі. 3-4 роки не втрачає своїх посівних властивостей насіння перцю, моркви, цибулі-порею, редиски, редьки, листових овочів. До 5 років можна зберігати насіння баклажанів і томатів. А насіння баштан­них культур (кабачків, огірків, гарбуза, капусти, динь, кавунів) і через 6-8 років не втрачає схожості.